Gastgezin 


Wij zijn een kleinschalige familiale fokker, bij ons zijn de honden echt onderdeel van het gezin. Omdat we het belangrijk vinden dat de honden alle aandacht krijgen die ze verdienen, willen wij graag met gastgezinnen werken op termijn.

Wij willen dan ook graag dat onze doodles opgroeien in een huiselijke sfeer. Een Australian Labradoodle is een zeer sociale hond en wij vinden het erg belangrijk dat er veel tijd, aandacht en liefde geschonken wordt aan onze honden.

Als gastgezin heeft u uw eigen doodle. Hij of zij is in de praktijk uw hond, die u zelf opvoedt en onderhoudt, maar tot na de fok onder mijn naam ingeschreven zal staan.

De kosten die gepaard gaan met de keuring, dekking, zwangerschap, bevalling of dergelijke zijn uiteraard ten onze laste. Gastgezin zijn vraagt ook de nodige flexibiliteit en verantwoordelijkheid. Voor de fok selecteren wij de pups die uitblinken in karakter en gezondheid. Wij verwachten dat je de pup een liefdevolle thuis geeft. Dat je zorg draagt voor een goede opvoeding, mentale uitdaging, voldoende beweging en natuurlijk heel veel knuffels en liefde.  Zodra de pup 12 maanden is, wordt deze gekeurd en ondergaat die de nodige gezondheidsonderzoeken en testen. Op basis hiervan zal er definitief beslist worden of de pup kan ingezet worden om te fokken.

Omdat we het heel belangrijk vinden dat de hond zich ook bij ons vertrouwd voelt, zoeken wij gastgezinnen op niet verder dan 30 minuten van Paal. Wij willen hem of haar graag af en toe zien, zodat de hond zich ook hier thuis voelt. Dit kan bijvoorbeeld zijn door een fijne wandeling, samenkomsten met broertjes en zusjes en andere bezoekjes. 

 

Teefje

Wij verwachten dat het teefje een aantal keer bij ons terug komt om gedekt te worden en om een nestje te krijgen bij ons in huis. Dat betekent dat ze dan ongeveer 8 à 9 weken bij ons zullen verblijven, van ruim een week voor de bevalling totdat de pups naar de nieuwe baasjes gaan. Natuurlijk gaan we jullie betrekken bij deze gebeurtenis en mag je haar komen bezoeken. Na maximaal 4 nestjes, afhankelijk van vooral de gezondheid van de moederhond kan ze van een welverdiend pensioen genieten.

 

Reutje

Wanneer je gastgezin bent van een reutje ligt het allemaal iets eenvoudiger. Een reutje komt gemiddeld 4 tot 6 keer per jaar bij ons om een teefje te dekken. Een reutje hoef je dus niet lang te missen, dat zal per keer maar enkele uurtjes zijn. Als er een teefje loops is nemen we contact op, dit vraagt wel wat flexibiliteit, loopsheden laten zich niet plannen. Na de leeftijd van maximum 8 jaar gaat hij met pensioen. 

 

 

 

Wanneer u nog meer informatie over dit onderwerp wenst te ontvangen, kunt u ons altijd hierover mailen op bminedoodles@gmail.com  of het contactformulier invullen. Wat verwachten wij van jullie? Natuurlijk een korte voorstelling van wie jullie zijn en waar jullie wonen. Wij fokken niet op kleur en grootte, maar vooral op gezonde honden die lang jullie metgezellen mogen worden.

Uiteraard volgt er eerst een kennismakingsgesprek en aan de hand daarvan zal er beslist worden of u al dan niet in aanmerking komt als gastgezin.